Close

Etsi sivustolta

Sompasaarenlaituri 8:n asukasryhmän kokoaminen käynnistyy

Odotus on päättynyt, sillä Sompasaaren rantaan nousevan ryhmärakennushankkeemme asuntojen varaaminen alkaa. Osoitteeseen Sompasaarenlaituri 8 rakentuva asuintalo tulee sijaitsemaan Helsingin Kalasatamassa aivan rannan tuntumassa, ja useimmista asunnoista on näköala merelle. 

Asuinkerrostaloon on suunniteltu yhteensä 46 huoneistoa. Hanke toteutetaan Saracon johtamana konsulttialoitteisena ryhmärakennuttamishankkeena. 

Asunnot varataan omistajan omaan tai perheenjäsenen asuinkäyttöön.

Tutustu hankkeen ennakkotietoihin ja osallistumisohjeisiin kohteen omalla sivulla. Sivustoltamme löytyy nyt asuntokohtaiset kustannusarviotpohjapiirrokset sekä ohjeet siitä, kuinka toimia jos haluat lähteä ryhmärakennuttamisprojektiin mukaan. Kaikkiin hankkeeseen liittyviin dokumentteihin pääset tutustumaan tästä. Pdf-tiedostot löytyvät verkkosivun vasemmasta laidasta.

Järjestämme elokuussa kesälomien jälkeen kohteeseen liittyen kolme infotilaisuutta, jossa käydään läpi ryhmärakennuttamisen toimintamallia, asuntojen varaustilannetta ja osallistujien kysymyksiä. Olemme kesälomalla viikot 27–30, mutta myös tänä aikana voit ilmoittautua asunnon varaajaksi sähköpostitse (katso tarkemmat toimintaohjeet alta). Käsittelemme saapuneita ilmoittautumisia sähköpostien saapumisjärjestyksessä viikon 31 alusta lukien.

26.6.–30.6. on mahdollista saada lisätietoa hankkeesta puhelimitse tai sähköpostitse:

Rauni Kolehmainen, puh.040 703 1828 tai rauni.kolehmainen@saraco.fi.
(Lomalla viikot 27–30)

Sompasaarenlaituri 8 infotilaisuudet:

  • 3.8.2017 klo 17.00
  • 17.8.2017 klo 17.00
  • 31.8.2017 klo 17.00

Paikka: Kokoustila Joutsen, Fredrikinkatu 42, Helsingissä Kampissa.

Alustava hankeaikataulu:

  • Asukasryhmän kokoaminen kesä 2017
  • Yhtiön perustaminen syksy 2017
  • Rakentaminen käynnistyy kesä 2018
  • Rakentaminen valmis loppuvuodesta 2019

Toimi näin, jos haluat varata asunnon Sompasaarenlaituri 8:sta

1. Tutustu ryhmärakennuttamishankkeen perustietoihin
Kaikkia hankkeesta kiinnostuneita pyydetään tutustumaan huolellisesti Sompasaarenlaituri 8 ryhmärakennuttamishankkeen perustietoihin www.asuntohankkeet.fi verkkosivustolla. Sivustolle on koottu ryhmärakennuttamislain edellyttämät markkinointitiedot hankkeesta. Tutustu aineistoon huolellisesti. Hanke toteutetaan Hitas-ehtoisena. Uuden asunnon vastaanottajan on sitouduttava luopumaan kaikista aikaisemmista Hitas-omistuksista ennen uuden asunnon vastaanottoa.

2. Valmistaudu osoittamaan rahoitusvalmiutesi asunnon hankkimiseksi
Ryhmärakennuttamishankkeessa kunkin osallistujan on osoitettava maksuvalmiutensa sen asunnon omarahoitusosuuden rahoittamiseen, jonka aikoo varata. Asunnon omarahoitusosuuden todentamisesta on laadittu erillinen ohje. Rahoitusvalmius on osoitettava ryhmärakennuttajakonsultille ennen osallistumissopimuksen allekirjoittamista. Rahoitusvalmiuden osoittamiseksi osakkaan tulee osoittaa ryhmärakennuttajakonsultille esim. pankin lainapäätös. Rahoitusvalmiuden tulee kattaa kustannusarvioon merkitty omarahoitusosuus.

3. Yhteydenotto ryhmärakennuttajakonsultti Saraco D&M Oy:n asunnon varaamiseksi
Toiminta lomakaudella viikot 27 -30:
Voit ilmoittautua asunnon varaajaksi myös lomakaudella viikoilla 27-30. Käsittelemme saapuneita ilmoittautumisia sähköpostien saapumisjärjestyksessä viikon 31 alusta lukien. Sähköpostin liitteenä on oltava ilmoittautujan osoitus maksuvalmiudestaan, esim. pankin luottopäätös, tili- tai arvopaperiote, tai muu luotettava selvitys osallistujan maksuvalmiudesta. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee mainita mitä asuntoa ilmoittautuminen koskee. Ilmoittautumisen yhteydessä voitte osoittaa haluamanne vaihtoehtoiset asunnot, mikäli ensisijaiseksi ilmoittamaanne asuntoon kohdistuisi jo varauksia muiden toimesta. Lomakaudella ilmoittautumiset ja liitetiedot tulee lähettää sähköpostilla osoitteeseen asuntohankkeet@saraco.fi

Otamme sinuun tämän jälkeen yhteyttä viikoilla 31-32.
– Mikäli haluamasi asunto on vapaana, pyydämme sinua maksamaan asunnon varausmaksun Saracon osoittamalla asiakasvaratilille
– Asunnon varausmaksun maksamisen jälkeen allekirjoitetaan osallistumissopimus
– Allekirjoitettua osallistumissopimusta vastaan saat tutustuttavaksi hankkeen lopulliset sopimusmallit
– Osallistumissopimus ei vielä sido sinua hankkeeseen ja voit seurauksitta perua osallistumisesi. Osallistumisen peruuntuessa asunnon varausmaksu palautetaan takaisin.
– Osallistumissopimuksen allekirjoittaneet kutsutaan myöhemmin asunto-osakeyhtiön perustamista valmistelevaan kokoukseen.

Tutustu kohteen tietoihin ja osallistumisohjeisiin tarkemmin täällä.

Saraco pähkinänkuoressa

25 vuoden mittainen kokemus

Kokemus mahdollistaa keskittymisen olennaiseen, ennakoimaan riskit ja näkemään mahdollisuudet. Kokemus yhdistettynä luovuuteen mahdollistaa parhaan asiakasarvon tuottamisen.

Asiantuntijuutta alusta loppuun

Saracossa työskentelee joukko ammattilaisia, joiden kyky maksimoida kiinteistöjen potentiaali ja optimoida kustannukset tuo asiakkaalle lisäarvoa projektin jokaisessa vaiheessa.

Asiakkaan tarpeita vastaavia tiloja

Kiinteistö menestyy, jos sen käyttäjät viihtyvät kiinteistössä. Talossa on silloin sijaintiin ja talon luonteeseen sopivat käyttäjät, ja tilat ja arkkitehtuuri vastaavat käyttäjien tarpeita. Tällaiset kiinteistöt ovat parhaita rakennuspalikoita elävän ja kestävän kaupungin rakentamisessa. Tällaisia hankkeita Saraco haluaa olla tekemässä.

Click to Hide Advanced Floating Content

Seuraava Julian verkkoesittely 

torstaina 30.6. klo 16 ja keskiviikkona 6.7. klo 14.

Varaa paikkasi osoitteesta julia@sweco.fi


Seuraava Timjamin verkkoesittely 

keskiviikkona 29.6. klo 14 ja torstaina 7.7. klo 16.

Varaa paikkasi osoitteesta timjami@sweco.fi