Close

Etsi sivustolta

Saracon toinen ryhmärakennuttamishanke Jätkäsaaressa on edennyt peruskiven muuraukseen

Jätkäsaareen Välimerenkadun ja Länsisatamankadun kulmaukseen nousevan As Oy Helsingin Caprin asuinkerrostalon peruskiven muuraustilaisuus pidettiin torstaina 10. marraskuuta Helsingissä. Peruskiven sisään muurattiin aikakapseli, joka sisälsi muun muassa päivän sanomalehdet, käytössä olevat kolikot sekä kopion asunto-osakeyhtiön perustamissopimuksesta. Peruskiven muuraukseen osallistuivat asuntoyhtiön osakkaat. Kiinteistökehitys- ja rakennuttajatoimisto Saraco D&M Oy:n vetämä konsulttialotteinen ryhmärakennuttamishanke valmistuu kesällä 2018.

8-kerroksiseen asuintaloon valmistuu 44 asuinhuoneistoa sekä neljä liiketilaa. Saracon ensimmäinen ryhmärakennuttamishanke, 45 asunnon kerrostalo valmistui Jätkäsaareen vuonna 2014. Ryhmärakennuttamisen ajatellaan usein tarkoittavan pienimuotoista ja työlästä talkootoimintaa, mutta myös isompien ja ammattimaisesti johdettujen kerrostalohankkeiden määrä on nousussa.

Saraco on Suomessa ammattimaisen ryhmärakennuttamisen pioneeri ja asiantuntija. Saracon ryhmärakennuttamismallissa Saraco varaa tontit ja kokoaa asukkaat yhteen hankkeen toteuttamiseksi sekä toimii projektinjohtajana suunnittelu- ja rakennusvaiheessa. Asukkaiden perustama asuntoyhtiö rakennuttaa asukkaiden tarpeita vastaavat asunnot asiantuntijoiden ohjauksessa.  Malli on todettu toimivaksi ja asukkaiden kannalta turvalliseksi, sillä Saracon konsulttialoitteisiin ryhmärakennuttamishankkeisiin on saatu rakennusaikaista ulkopuolista rahoitusta, ns. taloyhtiölainaa.

”Ryhmärakennuttaminen on vaihtoehto asunnon ostamiselle ja kiinnostus siihen on selkeässä kasvussa pääkaupunkiseudulla. Saracon konsulttivetoinen malli mahdollistaa sen, että rakennushanketta johdetaan alusta lukien ammattilaisten toimesta eikä asukkailta edellytetä talkootyötä. Asukkailla on mahdollisuus osallistua suunnitteluun ja toteuttaa hyvin oman näköisiä asuntoja. Asukkaat voivat saavuttaa myös taloudellista hyötyä, sillä asuinalueen markkinahinnan sijasta ryhmärakennuttamisessa asuntojen hankintahinta muodostuu kilpailutettujen rakentamiskustannusten perusteella”, kertoo Saracon liiketoimintajohtaja Mikko Kaartinen.

Saraco pähkinänkuoressa

25 vuoden mittainen kokemus

Kokemus mahdollistaa keskittymisen olennaiseen, ennakoimaan riskit ja näkemään mahdollisuudet. Kokemus yhdistettynä luovuuteen mahdollistaa parhaan asiakasarvon tuottamisen.

Asiantuntijuutta alusta loppuun

Saracossa työskentelee joukko ammattilaisia, joiden kyky maksimoida kiinteistöjen potentiaali ja optimoida kustannukset tuo asiakkaalle lisäarvoa projektin jokaisessa vaiheessa.

Asiakkaan tarpeita vastaavia tiloja

Kiinteistö menestyy, jos sen käyttäjät viihtyvät kiinteistössä. Talossa on silloin sijaintiin ja talon luonteeseen sopivat käyttäjät, ja tilat ja arkkitehtuuri vastaavat käyttäjien tarpeita. Tällaiset kiinteistöt ovat parhaita rakennuspalikoita elävän ja kestävän kaupungin rakentamisessa. Tällaisia hankkeita Saraco haluaa olla tekemässä.