Close

Etsi sivustolta

Suunnitteilla: Kalevan Timjami, Pellervonkatu, Kaleva
Tampere

Hankkeen valmistelu
Asukasryhmän kokoaminen
Asuntokohtainen suunnittelu
Rakentamisvaihe
Valmis

Kotoisaa ja asukaslähtöistä asumista Kalevassa

Saracon uusin ryhmärakennuttamishanke Kalevan Timjami on suunnitteilla Tampereen Kalevaan, Pellervonkadulle rakentuvaan viihtyisään kortteliin. Korttelin suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota yhteisiin ulkotiloihin ja kohteesta löytyy koti monenlaisiin ja muuttuviin elämäntilanteisiin.

Kalevan Timjamin suunnittelu on asukaslähtöistä ja talon kerros‐ ja asuntopohjat suunnitellaan joustaviksi, jotta asukkaat saavat juuri omiin tarpeisiinsa sopivan kodin. Asuntopohjia on yksiöistä neljän huoneen asuntoihin ja monipuolinen asuntojakauma rikastuu entisestään, sillä osa vierekkäisistä asunnoista on mahdollista yhdistää toisiinsa. Maantasokerrokseen tutkitaan mahdollisuutta suunnitella myös kaksikerroksisia asuntoja. Ryhmärakennuttamisen toteutusmallissa asukkaat voivat halutessaan räätälöidä asuntoja omien tarpeidensa mukaisiksi yhdessä asumisen asiantuntijoiden ja suunnittelijoiden kanssa.

Alue

Kaleva on osa Tampereen itäistä kantakaupunkia, jossa uudisrakentaminen kohtaa 1950- ja 1960- luvuilta peräisin olevan talokannan. Kiivaasti kehittyvä kaupunginosa on historiallisesti arvokas ja arvostettu alue, jonka palvelut ja kulkuyhteydet ovat vertaansa vailla.

Keskustasta päin tultaessa Kalevan näkyvin maamerkki on Liisankalliolla, avaran puiston keskellä kohoava Kalevan kirkko. Useat Kalevan kadut saavat nimensä Kalevalasta ja Kalevan Timjamin tontti sijaitseekin Pellervonkadun päättyvässä itäpäässä. Uusi asunto Kalevassa on varma sijoitus ja huoleton koti tuleviksi vuosiksi.

Yhteistilat

Kalevan Timjamin yhteistiloissa otetaan huomioon erilaisten elämäntilanteiden haasteet ja tarpeet sekä ekologinen elämäntapa.

Maantasakerrokseen on suunnitteilla asukkaisen yhteinen ja monikäyttöinen kerhotila, jota asukkaat voivat käyttää tarpeidensa mukaan esimerkiksi kokoushuoneena tai etätyötilana, joka helpottaa työn ja kotiarjen yhteensovittamista. Ehkä tarvitset silloin tällöin lisätilaa lastenkutsuille tai rauhallisen ympäristön kotijoogalle. Kerhotila laajenee koko korttelin yhteiselle, pihasuunnittelijan suunnittelemalle piha‐alueelle, johon toteutetaan monipuolisesti alueita leikkimiseen, yhdessäoloon ja kuntoiluun. Vehreän pihan kruunaa viihtyisä kesäkeittiö.

Pellervonkadun kotikorttelissa pyritään kannustamaan ympäristöystävällisiin liikkumismuotoihin. Polkupyörien säilytystilojen lisäksi Timjamiin on suunnitteilla sopivat tilat myös pyörähuoltoon. Huolellisen suunnittelun lisäksi loistava sijanti takaa, että työmatkat, kauppareissut ja lasten kuljettaminen hoituvat vaivattomasti ja ympäristöä säästäen.

Julkinen liikenne ja kulkuyhteydet

Kalevan Timjamista on matkaa Tampereen rautatieasemalle vain reilu kaksi kilometriä. Matka keskustaan sujuu helposti pyörällä, bussilla ja elokuussa liikennöinnin aloittavalla raitiovaunulla. Timjamin lähin ratikkapysäkki tulee sijaitsemaan Sammonkadulla aivan kotikorttelin nurkan takana, vain parin sadan metrin päässä.

Kalevasta avautuu vaivattomat ajoyhteydet niin valtateille kuin ympäri kaupunkia. Henkilöautoille on tilaa korttelin alla sijaitsevassa pysäköintilaitoksessa.

Pellervonkadun kortteli Kalevassa sopii asuinpaikaksi kaikkiin elämänvaiheisiin. Kattavat palvelut kaupoista terveydenhoitoon ovat kivenheiton päässä ja julkinen liikenne ympäri kaupunkia on sujuvaa.

 

Urbaanin lapsiperheen unelma

Päivän ulkoilut sujuvat hauskasti ja turvallisesti kotikorttelin viihtyisällä yhteispihalla tai Kalevan lukuisissa leikkipuistoissa. Uintikeskuksen vieressä sijaitsevassa lasten liikennepuistossa voi harjoitella liikennesääntöjä leikin ohessa. Kalevassa on lukuisia päiväkoteja, joista Pellervon päiväkoti sijoittuu aivan Kalevan Timjamin viereen. Päiväkodin rakennuksessa on tilat myös esi- ja alkuopetuksen luokille. Sammon sekä Kissanmaan koulut ovat lyhyen matkan päässä. Koulumatka sujuu pieniltäkin turvallisesti, sillä turhia tienylityksiä ei tarvitse tehdä.

Ensiasunto Kalevasta

Ensiasuntoa etsivälle Kalevan Timjami tarjoaa menevää arkea lähellä keskustan sykettä ja liikuntamahdollisuuksia aivan nurkan takana. Tarvittaessa koti laajenee Timjamin kerhotilaan, jossa voi tehdä esimerkiksi etätöitä tai iltajumpan. Yläkerrassa sijaitsevat myös Timjamin tunnelmalliset saunatilat. Polkupyörät säilyvät turvassa Timjamin tilavassa pyörävarastossa, jossa myös pyörän pesu ja huolto sujuu helposti. Oppilaitokset ovat myös lähellä: TAMK:in pääkampus sijaitsee Kaupissa ja yliopistolle pyöräilee kymmenessä minuutissa.

Muutto palveluiden äärelle

Ruuhkavuosien jälkeen esteetön ja väljä asuminen lähellä palveluita voi tuntua ajankohtaiselta. Tarvitset ehkä vierashuoneen kyläileville lapsenlapsille tai oman huoneen tilaa vievälle harrastukselle. Kalevassa kaikki palvelut ovat lähellä ja Kaupin metsäreiteille pääsee vaivatta. Terveyspalvelut ovat myös helposti saavutettavissa: TAYS on reilun vartin kävelymatkan päässä ja Tammelakeskuksen terveysasemalle on matkaa saman verran. Julkinen liikenne on sujuvaa ja bussit keskustaan kulkevat muutaman minuutin välein. Uusi ratikka parantaa yhteyksiä entisestään.

Kalevassa on laaja palvelutarjonta niin liikunnan kuin kauppojenkin osalta. Läheisessä Prismakeskuksessa ja sen ympäristössä on ruokakaupan lisäksi lukuisia erikoisliikkeitä ja ravintoloita. Liikuntapalvelutkin ovat helposti saavutettavissa. Alueella on useita kuntosaleja ja liikuntatiloja sekä uimahalli lisäpalveluineen.

 

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi sähköpostitse osoitteeseen timjami (at) saraco.fi ja liity ryhmärakennuttamisen postituslistalle alta löytyvästä linkistä. Uutiskirjeen tilaajana saat sähköpostiisi tiedot projektin etenemisestä.

Lisätietoja antaa

Kirsi Kivimäki

Projektipäällikkö

timjami (at) saraco.fi

""

Ryhmärakennuttaminen Saracon kumppanina

Vaihtoehto asunnon ostamiselle

Ryhmärakennuttaminen on mielenkiintoinen vaihtoehto uuden asunnon hankkimiselle. Ryhmärakennuttamalla et siis osta valmista asuntoa, vaan toimit itse kohteen rakennuttajana. Näin saat laadukkaan asunnon kilpailukykyiseen hintaan.

Projektinjohtoa alusta loppuun

Sinun ei tarvitse olla rakennuttamisen asiantuntija, sillä me olemme. Käymme yhdessä läpi kaikki oleelliset asiat hankkeesta, sen toteutuksesta, aikatauluista ja kustannuksista. Olemme kumppanisi, joka valvoo etujasi.

Monien mahdollisuuksien koti

Ryhmärakennuttamalla saat asunnon räätälöinnille paljon mahdollisuuksia. Pääset vaikuttamaan muun muassa tulevan kotisi pohjapiirrokseen, materiaaleihin ja värimaailmaan sekä yhteistilojen suunnitteluun muiden asukkaiden kanssa.

Kiinnostuitko ryhmärakennuttamisesta? Liity postituslistalle

Click to Hide Advanced Floating Content

Seuraava Pyrstötähden verkkoesittely
18.5. 14.00
Varaa paikkasi osoitteesta  pyrstotahti@saraco.fi

Seuraava Julian verkkoesittely
25.5. klo 14.00
Varaa paikkasi osoitteesta julia@saraco.fi

Ryhmärakennuttamista Verkkosaareen – Lähde toteuttamaan haaveidesi kotia Verkkosaareen. Saraco kerää kiinnostuneet yhteen ja auttaa asuntounelmien toteuttamisessa. Jätä yhteystietosi s-postilla: ryhmarakennuttaminen@saraco.fi, niin olemme sinuun yhteydessä.