Close

Etsi sivustolta

Kaikki osakkeet merkitty: Helsingin Pyrstötähti
Atlantinkatu 6, Jätkäsaari, Helsinki

Hankkeen valmistelu
Asukasryhmän kokoaminen
Asuntokohtainen suunnittelu
Rakentamisvaihe
Valmis

Helsingin Pyrstötähti

Vain muutama asunto varaamatta, katso vapaana olevat asunnot sivun alaosasta.

Saracon ryhmärakennuttamishanke Helsingin Pyrstötähti rakentuu osaksi Jätkäsaaren tulevia Palvelukortteleita. Kaupunkikehityksen mallihankkeeksi nimitetty Jätkäsaaren Palvelukorttelit koostuvat kahdesta korttelista, joiden välissä avautuu Gibraltarin aukio. Idässä ja etelässä kortteli rajautuu vehreään Hyväntoivonpuistoon, pohjoisessa Länsisatamankatuun ja lännessä Atlantinkatuun.

Helsingin Pyrstötähti on kahdeksankerroksinen asuintalo, joka sijoittuu Palvelukortteleiden eteläisen osan luoteiskulmaan. Osittain kaarevien julkisivujen sisään tulee noin 76 ryhmärakennuttamalla toteutettua asuntoa ja katutasoon useita liiketiloja. Kaksikerroksinen pysäköintihalli sijaitsee pihakannen alla ja sieltä on suora yhteys Pyrstötähden porrashuoneeseen.

Asuntojen huonemäärät vaihtelevat yhdestä neljään ja kaikissa huoneistoissa on parveke tai ranskalainen parveke. Asuntoja yhdistämällä on mahdollisuus toteuttaa myös suurempia asuntoja. Pohjoispuolen asuntojen suuret lasitetut parvekkeet suuntaavat vilkkaalle Gibraltarin aukiolle. Länsipuolen parvekkeilta voi tarkkailla Atlantinkadun elämää. Osassa asuntoja parvekkeet suuntaavat viihtyisälle korttelipihalle.

Sivuilta löytyvät suunnitelmat ovat luonnoksia ja korttelien yhteistilojen suunnittelu on käynnissä. Muutokset ovat mahdollisia.

Urbaania asumista Helsingin Pyrstötähdessä

Yhdistele asuntopohjia

Vierekkäisten asuntojen yhdistäminen on mahdollista Helsingin Pyrstötähdessä. Asuntojakauma on monipuolinen ja asuntotyypeistä löytyy erilaisia vaihtoehtoja tehokkaammista asuntopohjista väljempiin tilaratkaisuihin.

Helsingin Pyrstötähdessä saat enemmän neliöitä pienemmällä rahalla, sillä asunnot ovat hitas-säänneltyjä https://www.hel.fi/helsinki/fi/asuminen-ja-ymparisto/asuminen/hitas.

Viihdy yhteisissä tiloissa

Jätkäsaaren Palvelukortteleihin toteutetaan korttelien yhteisiä vapaa-ajantiloja. Pohjoiskortteliin sijoittuu asukkaiden vapaa-ajantilaksi suunniteltu kylätalo, jossa asukkaiden on mahdollista poiketa kahville ja viettää vapaa-aikaa. Suojaisien korttelipihojen yhteiset piha-alueet pyöräsuojineen ovat kaikkien asukkaiden käytössä. Pihakansien alle toteutettavat pysäköintilaitokset palvelevat korttelin asukkaita. Pyrstötähteen toteutetaan lisäksi pihakannen tasoon viihtyisä talosauna, josta voi löylyjen välissä käydä vilvoittelemassa parvekkeella.

Pyrstötähden katolle on suunniteltu kattopuutarha, joka mahdollistaa pienimuotoisen kaupunkiviljelyn ja oleskelun merellisten kattomaisemien äärellä.

Ryhmärakennuta unelmakotisi

Ryhmärakennuttamalla kotisi voit vaikuttaa asumiseesi monella tavalla. Jos haluat helpon ratkaisun, valitset vain valmiista asuntopohjista, väreistä ja kalustepaketeista omasi ja jäät odottamaan kotisi valmistumista. Jos taas haluat persoonallista asumista ja yksilöllisiä ratkaisuja, voit tehdä täysin oman suunnitelmasi. Asiantuntijamme auttavat sinua kyllä. Pääset halutessasi osallistumaan yhdessä muiden osakkaiden kanssa myös yhteisten tilojen suunnitteluun. Ryhmärakennuttamalla oman kotisi olet osa rakennusprojektia alusta saakka ja Saracon asiantuntijat ovat tukenasi koko matkan ajan.

Lisää tietoa ryhmärakennuttamisesta saat suoraan meiltä, sekä verkkosivuiltamme: https://www.saraco.fi/ryhmarakennuttaminen/

Laajat lähipalvelut ja julkinen liikenne

Jätkäsaarta on rakennettu jo yli kymmenen vuoden ajan, ja asukasmäärien kasvaessa myös alueen palvelut ovat kasvaneet vauhdikkaasti. Helsingin Pyrstötähti rakentuu siis osaksi valmista kaupunkiympäristöä. Merkittävä osa palveluista, kuten ravintoloista ja kaupoista, löytyy katujen varsilta, asukkaiden luontaisten kulkureittien varrella.

Tutustu Jätkäsaareen ja alueen tulevaisuuteen Uutta Helsinkiä -sivustolla. https://www.uuttahelsinkia.fi/fi/jatkasaari

Päiväkodit ja koulut

Helsingin Pyrstötähden naapurustosta löytyy jo nyt sekä suomen- että ruotsinkielinen päiväkoti ja naapuriyhtiöön samaan kortteliin on suunnitteilla myös uusi päiväkoti. Jätkäsaaren peruskoulu luokille 1-9 aukesi vuonna 2019 ja muutaman vuoden kuluttua Melkinlaituriin aukeaa toinen koulu.

Kaupalliset palvelut

Pyrstötähden asukkaiden lähikauppa tulee sijaitsemaan Palvelukortteleiden pohjoisosassa. Tulevaisuudessa Atlantinkadun toiselle puolelle, aivan Pyrstötähden naapuriin rakentuu myös Jätkäsaaren Keskuskortteli, johon on määrä tulla päivittäistavarakauppa, liike- ja toimitiloja sekä asuntoja.

Puistot ja liikuntamahdollisuudet

Vaikka Helsingin Pyrstötähti sijaitsee Jätkäsaaren palveluiden ja liikenteen solmukohdassa, Palvelukortteleiden itälaitaa viistää vehreänä mutkitteleva Hyväntoivonpuisto. Reilun kilometrin mittainen puisto tarjoaa mahdollisuuden leppoisiin sunnuntaikävelyihin, mutta myös monipuolisia liikuntamahdollisuuksia eri ikäisille asukkaille. Sataman vanhaan varastoon rakennettavaan Bunkkeriin tulee runsaasti liikuntatiloja sekä esimerkiksi uimahalli. Bunkkerin eteläpuolelle rakentuu vaiheittain yhteensä viiden hehtaarin kokoinen liikuntapuisto, jonne tulee mm. jalkapallokenttä, luistelukenttä, koriskenttä, tekniikkarata sekä crossfit‐alue.

Julkinen liikenne

Auto ei ole Jätkäsaaressa tarpeen, sillä julkiset yhteydet ovat erinomaiset joka suuntaan. Jätkäsaarta kiertää neljän linjan kattava ratikkalinjasto ja Ruoholahden metroasema yhdistää Jätkäsaaren Itä-Helsinkiin ja Espooseen. 1,3 kilometriä pitkää kevyen liikenteen Baanaa pitkin pääsee pyörällä tai jalan hetkessä vaikka Kiasmaan saakka. Länsisataman laivayhteydet vievät nopeasti Tallinnaan ja Pietariin. Tarvittaessa oman veneenkin saa kiinnitettyä pienvenesatamaan.

Tiesitkö, että Jätkäsaari on älykkään liikkumisen testialue? Alueella on kokeiltu esimerkiksi älykästä suojatietä, fiksuja kimppakyytejä ja uudenlaisia kuormapyöräpalveluja? Tutustu erilaisiin liikennekokeiluihin Jätkäsaari kokeilee –sivustolla. www.jatkakokeilee.fi

 

Asunnon varaaminen

Helsingin Pyrstötähti on herättänyt suurta kiinnostusta. Olemme laatineet hankkeesta asunnon varaamisohjeen. Löydät ohjeen kohdasta ”Ladattavat aineistot”.Otamme asuntovarausilmoituksia vastaan sähköpostitse osoitteeseen pyrstotahti@saraco.fi.

Seuraa hanketta

Liity postituslistallemme, jos haluat saada hankkeen uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi.

 

Lisätietoja antaa

Rauni Kolehmainen

Asiakaspalvelupäällikkö
muutossuunnittelu
ryhmärakennuttaminen
+358 40 703 1828
etunimi.sukunimi@sweco.fi

Ladattavat aineistot

""

kpl asuntoja

Kohteen kuvagalleria

Ryhmärakennuttaminen Saracon kumppanina

Vaihtoehto asunnon ostamiselle

Ryhmärakennuttaminen on mielenkiintoinen vaihtoehto uuden asunnon hankkimiselle. Ryhmärakennuttamalla et siis osta valmista asuntoa, vaan toimit itse kohteen rakennuttajana. Näin saat laadukkaan asunnon kilpailukykyiseen hintaan.

Projektinjohtoa alusta loppuun

Sinun ei tarvitse olla rakennuttamisen asiantuntija, sillä me olemme. Käymme yhdessä läpi kaikki oleelliset asiat hankkeesta, sen toteutuksesta, aikatauluista ja kustannuksista. Olemme kumppanisi, joka valvoo etujasi.

Monien mahdollisuuksien koti

Ryhmärakennuttamalla saat asunnon räätälöinnille paljon mahdollisuuksia. Pääset vaikuttamaan muun muassa tulevan kotisi pohjapiirrokseen, materiaaleihin ja värimaailmaan sekä yhteistilojen suunnitteluun muiden asukkaiden kanssa.

Kiinnostuitko ryhmärakennuttamisesta? Liity postituslistalle

Click to Hide Advanced Floating Content

Seuraava Julian verkkoesittely 

torstaina 30.6. klo 16 ja keskiviikkona 6.7. klo 14.

Varaa paikkasi osoitteesta julia@sweco.fi


Seuraava Timjamin verkkoesittely 

keskiviikkona 29.6. klo 14 ja torstaina 7.7. klo 16.

Varaa paikkasi osoitteesta timjami@sweco.fi