Close

Etsi sivustolta

Suunnitteilla: Helsingin Pyrstötähti
Jätkäsaaren Palvelukortteli

Hankkeen valmistelu
Asukasryhmän kokoaminen
Asuntokohtainen suunnittelu
Rakentamisvaihe
Valmis

Helsingin Pyrstötähti

Saracon uusin ryhmärakennuttamishanke, Helsingin Pyrstötähti, rakentuu osaksi Jätkäsaaren tulevaa Palvelukorttelia. Kaupunkikehityksen mallihankkeeksi nimitetty Jätkäsaaren Palvelukortteli koostuu kahdesta korttelista, joiden välissä avautuu Gibraltarin aukio. Idässä ja etelässä kortteli rajautuu vehreään Hyväntoivonpuistoon, pohjoisessa Länsisatamankatuun ja lännessä Atlantinkatuun.

Helsingin Pyrstötähti on kahdeksankerroksinen asuintalo, joka sijoittuu Palvelukorttelin eteläisen osan luoteiskulmaan. Kaarevien julkisivujen sisään tulee noin 70 ryhmärakennuttamalla toteutettua asuntoa ja katutasoon useita liiketiloja. Kaksikerroksinen pysäköintihalli sijaitsee pihakannen alla ja sieltä on suora yhteys Pyrstötähden porrashuoneeseen.

Asuntojen huonemäärät vaihtelevat yhdestä neljään ja kaikissa huoneistoissa on parveke tai ranskalainen parveke. Pohjoispuolen asuntojen suuret lasitetut parvekkeet suuntaavat vilkkaalle Gibraltarin aukiolle. Länsipuolen ranskalaisilta parvekkeilta voi tarkkailla Atlantinkadun elämää. Osa asunnoista suuntaa viihtyisälle korttelipihalle.

Kuvat ovat arkkitehtitoimiston luonnoskuvia ja peräisin kohteen viitesuunnitelmasta ja hankesuunnitelmasta. Muutokset ovat mahdollisia.

Urbaania asumista Helsingin Pyrstötähdessä

Yhdistele asuntopohjia

Hankkeessa hyödynnetään Saracon kehittämää asuntojen yhdistämismallia, jonka avulla valmiista asuntopohjista voi helposti yhdistellä omaan elämäntilanteeseen sopivan kokonaisuuden. Alustavat asuntopohjat ovat monipuolisia ja huoneistoja on yksiöistä neliöihin, mutta yhdistämismallin avulla myös suuremmat ja erikoisemmat pohjaratkaisut onnistuvat.

Helsingin Pyrstötähdessä saat enemmän neliöitä pienemmällä rahalla, sillä asunnot ovat Hitas-säänneltyjä https://www.hel.fi/helsinki/fi/asuminen-ja-ymparisto/asuminen/hitas.

Viihdy yhteisissä tiloissa

Jätkäsaaren palvelukorttelissa yhteiset tilat jaetaan taloyhtiöiden kesken. Esimerkiksi pohjoiskortteliin tuleva kylätalo, pysäköintilaitokset, suojaisat korttelipihat sekä toimivat pyörävarastot ovat kaikkien korttelin asukkaiden käytössä. Tilojen ja resurssien jakaminen mahdollistaa suuremmat tilat, sekä monipuolista ja laadukasta toimintaa pienemmillä kustannuksilla. Taloyhtiöt päättävät näiden tilojen käytöstä ja muusta toiminnasta yhdessä.

Ryhmärakennuta unelmakotisi

Ryhmärakennuttamalla kotisi voit vaikuttaa asumiseesi monella tavalla. Jos haluat helpon ratkaisun, valitset vain valmiista asuntopohjista, väreistä ja kalustepaketeista omasi ja jäät odottamaan kotisi valmistumista. Jos taas haluat persoonallista asumista ja erikoisratkaisuja, voit tehdä täysin oman suunnitelmasi. Asiantuntijamme auttavat sinua kyllä. Pääset halutessasi osallistumaan yhdessä muiden osakkaiden kanssa myös yhteisten tilojen suunnitteluun. Ryhmärakennuttamalla oman kotisi olet osa rakennusprojektia alusta saakka ja Saracon asiantuntijat ovat tukenasi koko matkan ajan.

Lisää tietoa ryhmärakennuttamisesta saat suoraan meiltä, sekä verkkosivuiltamme: https://www.saraco.fi/ryhmarakennuttaminen/

Laajat lähipalvelut ja julkinen liikenne

Jätkäsaarta on rakennettu jo yli kymmenen vuoden ajan, ja asukasmäärien kasvaessa myös alueen palvelut ovat kasvaneet vauhdikkaasti. Helsingin Pyrstötähti rakentuu siis osaksi valmista kaupunkiympäristöä. Merkittävä osa palveluista, kuten ravintoloista ja kaupoista, löytyy katujen varsilta, asukkaiden luontaisten kulkureittien varrella.

Päiväkodit ja koulut

Helsingin Pyrstötähden naapurustosta löytyy jo nyt sekä suomen- että ruotsinkielinen päiväkoti ja naapuriyhtiöön samaan kortteliin on suunnitteilla myös uusi päiväkoti. Jätkäsaaren peruskoulu luokille 1-9 aukesi vuonna 2019 ja muutaman vuoden kuluttua Melkinlaituriin aukeaa toinen koulu.

Kaupalliset palvelut

Pyrstötähden asukkaiden lähikauppa tulee sijaitsemaan Palvelukorttelin pohjoisosassa. Tulevaisuudessa Atlantinkadun toiselle puolelle, aivan Pyrstötähden naapuriin rakentuu myös Jätkäsaaren Keskuskortteli, johon on määrä tulla päivittäistavarakauppa, liike- ja toimitiloja sekä asuntoja.

Puistot ja liikuntamahdollisuudet

Vaikka Helsingin Pyrstötähti sijaitsee Jätkäsaaren palveluiden ja liikenteen solmukohdassa, Palvelukorttelin itälaitaa viistää vehreänä mutkitteleva Hyväntoivonpuisto. Reilun kilometrin mittainen puisto tarjoaa mahdollisuuden leppoisiin sunnuntaikävelyihin, mutta myös monipuolisia liikuntamahdollisuuksia eri ikäisille asukkaille. Sataman vanhaan varastoon rakennettavaan Bunkkeriin tulee runsaasti liikuntatiloja sekä esimerkiksi uimahalli. Bunkkerin eteläpuolelle rakentuu vaiheittain yhteensä viiden hehtaarin kokoinen liikuntapuisto, jonne tulee mm. jalkapallokenttä, luistelukenttä, koriskenttä, tekniikkarata sekä crossfit‐alue.

Julkinen liikenne

Auto on Jätkäsaaressa tarpeeton, sillä julkiset yhteydet ovat erinomaiset joka suuntaan. Jätkäsaarta kiertää neljän linjan kattava ratikkalinjasto ja Ruoholahden metroasema yhdistää Jätkäsaaren Itä-Helsinkiin ja Espooseen. 1,3 kilometriä pitkää kevyen liikenteen Baanaa pitkin pääsee pyörällä tai jalan hetkessä aina Kiasmaan saakka. Länsisataman laivayhteydet vievät nopeasti Tallinnaan ja Pietariin. Tarvittaessa oman veneenkin saa kiinnitettyä pienvenesatamaan.

Tiesitkö, että Jätkäsaari on älykkään liikkumisen testialue? Alueella on kokeiltu esimerkiksi älykästä suojatietä, fiksuja kimppakyytejä ja uudenlaisia kuormapyöräpalveluja? Tutustu erilaisiin liikennekokeiluihin Jätkäsaari kokeilee –sivustolla. www.jatkakokeilee.fi

Seuraa hanketta

Liity postituslistallemme, jos haluat saada hankkeen uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi.

 

Lisätietoja antaa

Rauni Kolehmainen

Asiakaspalvelupäällikkö, ryhmärakennuttaminen
+358 40 703 1828
etunimi.sukunimi@saraco.fi

Ladattavat aineistot

""

Kohteen kuvagalleria

Ryhmärakennuttaminen Saracon kumppanina

Vaihtoehto asunnon ostamiselle

Ryhmärakennuttaminen on mielenkiintoinen vaihtoehto uuden asunnon hankkimiselle. Ryhmärakennuttamalla et siis osta valmista asuntoa, vaan toimit itse kohteen rakennuttajana. Näin saat laadukkaan asunnon kilpailukykyiseen hintaan.

Projektinjohtoa alusta loppuun

Sinun ei tarvitse olla rakennuttamisen asiantuntija, sillä me olemme. Käymme yhdessä läpi kaikki oleelliset asiat hankkeesta, sen toteutuksesta, aikatauluista ja kustannuksista. Olemme kumppanisi, joka valvoo etujasi.

Monien mahdollisuuksien koti

Ryhmärakennuttamalla saat asunnon räätälöinnille paljon mahdollisuuksia. Pääset vaikuttamaan muun muassa tulevan kotisi pohjapiirrokseen, materiaaleihin ja värimaailmaan sekä yhteistilojen suunnitteluun muiden asukkaiden kanssa.

Kiinnostuitko ryhmärakennuttamisesta? Liity postituslistalle