Close

Etsi sivustolta

Tulossa: Kruunu 1 ja Kruunu 2
Kruunuvuorenranta

Hankkeen valmistelu
Asukasryhmän kokoaminen
Asuntokohtainen suunnittelu
Rakentamisvaihe
Valmis

Kaupunkimaista asumista lähellä luontoa

Kruunuvuoreen on valmisteilla Saracon konsulttialoitteinen ryhmärakennuttamishanke, joka koostuu kahdesta erillisestä vapaarahoitteisesta asuinkerrostalosta (Kruunu 1 ja Kruunu 2). Molemmille tontille rakennetaan 10 rivitaloasuntoa ja 35 kerrostaloasuntoa, eli hankkeeseen valmistuu yhteensä 90 asuntoa (muutokset mahdollisia). Asuinkortteli tulee sijaitsemaan Pojamankadun ja Turumankadun välissä. Rakennustyöt alkavat alustavan suunnitelman mukaan vuonna 2019 ja nykyisen arvion mukaan asunnot olisivat muuttovalmiit vuonna 2021. Hanke toteutetaan Hitas I -ehdoin.

Uusi kaupunginosa hyvillä yhteyksillä keskustaan

Kruunuvuorenranta on rakenteilla oleva uusi kaupunginosa, joka sijoittuu Kruunuvuorenselän itärannalle, vastapäätä kantakaupunkia. Kruunuvuorenranta tarjoaa upeat näkymät merelle, kuusi kilometriä rantamaisemia, kartanopuistoja ja saaristoluontoa. Alueen asuinrakentaminen on tiivistä ja kaupunkimaista, mutta ympäristöä ja alueen historiaa kunnioittavaa. Kruunuvuorenrannasta tulet löytämään myös paljon virkistysalueita, kuten puistoja, metsiä, luonnonsuojelualueita ja rakentamatonta rantaviivaa.

Asuntorakentamisen lisäksi myös alueen liikenneyhteyksiä kehitetään voimakkaasti ja tulevaisuudessa Kruunusillat yhdistävät Kruunuvuorenrannan kantakaupunkiin. Kruunusillat-hankkeeseen sisältyy pikaraitiotielinja, pyöräliikenteen yhteys sekä kävelyteitä ja aukioita. Siltayhteydet kulkevat Hakaniemen, Korkeasaaren ja Sompasaaren kautta.

Kruunuvuorenrannan rakentaminen on käynnissä ja noin 12 500 asukkaan kaupunginosa valmistuu 2020-luvun puolenvälin jälkeen.

Kruunuvuorenrannan alueesta saat lisätietoja Helsingin kaupungin Kruunuvuorenranta-sivuilta. 

Kuva: Helsingin kaupunginsuunnitteluvirasto

Seuraa hanketta

Liity postituslistallemme, jos haluat saada hankkeen uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi.

Lisätietoja antaa

Rauni Kolehmainen

Asiakaspalvelupäällikkö
+358 40 703 1828
etunimi.sukunimi@saraco.fi

""

Ryhmärakennuttaminen Saracon kumppanina

Vaihtoehto asunnon ostamiselle

Ryhmärakennuttaminen on mielenkiintoinen vaihtoehto uuden asunnon hankkimiselle. Ryhmärakennuttamalla et siis osta valmista asuntoa, vaan toimit itse kohteen rakennuttajana. Näin saat laadukkaan asunnon kilpailukykyiseen hintaan.

Projektinjohtoa alusta loppuun

Sinun ei tarvitse olla rakennuttamisen asiantuntija, sillä me olemme. Käymme yhdessä läpi kaikki oleelliset asiat hankkeesta, sen toteutuksesta, aikatauluista ja kustannuksista. Olemme kumppanisi, joka valvoo etujasi.

Monien mahdollisuuksien koti

Ryhmärakennuttamalla saat asunnon räätälöinnille paljon mahdollisuuksia. Pääset vaikuttamaan muun muassa tulevan kotisi pohjapiirrokseen, materiaaleihin ja värimaailmaan sekä yhteistilojen suunnitteluun muiden asukkaiden kanssa.

Kiinnostuitko ryhmärakennuttamisesta? Liity postituslistalle