Close

Etsi sivustolta

Asukasryhmää kootaan: Julia
Pojamankatu 6, Kruunuvuorenranta, Helsinki

Hankkeen valmistelu
Asukasryhmän kokoaminen
Asuntokohtainen suunnittelu
Rakentamisvaihe
Valmis

Esittelyssä uusi, ainutlaatuinen tapa muokata asunnosta tarpeittesi ja toiveittesi mukainen

Olemme kehittäneet uutta kohdettamme varten erityisen menetelmän, jonka avulla voit ostaa juuri oikeanlaisen asunnon omiin tarpeisiisi. Asunnonmuovaustyökalumme avulla voit yhdistellä asuntoja ja valita erilaisten pohjaratkaisujen väliltä sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon. Asuntojen pohjat muovautuvat mihin tahansa elämäntilanteeseen sopiviksi.

Viereinen animaatio havainnollistaa työkalumme periaatetta. Voit valita esimerkiksi valoisan kulma-asunnon, johon yhdistät viereisen yksiön. Jos tarvitset enemmän tilaa, mikään ei estä liittämästä yhteen vielä useampaakin asuntoa. Arkkitehtimme ovat suunnitelleet erilaisiin asuntoyhdistelmiin valmiita pohjia, jotka sopivat monenlaisiin tarpeisiin ja elämäntilanteisiin.

Löytyisikö hankkeestamme juuri sinun toiveesi täyttävä koti? Asukasryhmän kokoaminen on jo käynnissä, joten ota yhteyttä pian!

Uniikkia asumista Kruunuvuorenrannassa

Romeo ja Julia ovat Saracon ryhmärakennuttamishankkeita, jotka tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden hankkia uniikki koti uudenlaisella tavalla. Koon lisäksi voit valita asuntosi sijainnin talosta, ilmansuunnan, kerroksen sekä huoneluvun. Yhdessä arkkitehdin ja muiden asiantuntijoiden kanssa suunnittelet unelmakotisi jo ennen kuin rakennustyöt alkavat. Talojen yksiöt ovat ensisijaisesti isompien asuntojen laajennusosia, joten ne tulevat varattavaksi viimeisenä.

Romeo ja Julia koostuvat matalista rivitalo-osista, sekä kerrostaloista. Kerrostalojen asukkaat saavat rentoutua omilla lasitetuilla parvekkeillaan. Matalissa rivitaloissa asukkaat puolestaan nauttivat omista pihoista ja terasseista.  Oletko intohimoinen kokkaaja? Teetkö töitä kotona? Otetaan se huomioon kotisi suunnittelussa ja rakennutetaan yhdessä koti juuri sinulle.

Kohteet valmistuvat Kruunuvuorenrantaan vuoronperään: ensin rakennetaan Julia osoitteeseen Pojamankatu 6. Romeo nousee myöhemmin viereiselle tontille osoitteeseen Turumankatu 7.

Alue

Kruunuvuorenselän itärannalle on rakenteilla uusi kaupunginosa, jossa yhdistyy tiivis, kaupunkimainen rakentaminen sekä vehreä saaristoluonto. Kruunuvuorenrannan korkeimmalle kukkulalle Haakoninlahteen kohoavat myös alueen jalokivet: Romeo ja Julia.

Kaupunginosa sijaitsee Laajasalon lounaisosassa kantakaupunkia vastapäätä. Keskustasta Kruunuvuorenrantaan on Herttoniemen kautta matkaa noin kymmenen kilometriä, mutta linnuntietä etäisyys on vain kolme kilometriä.

Entisen öljysataman paikalle ja sen lähiympäristöön sijoittuvaa asuinaluetta rakennetaan ympäristöä mukaillen ja kunnioittaen. Maaperä on puhdistettu öljy-yhtiöiden jäljiltä, ja luonnonsuojelualueet sekä muu arvokas luonto on huomioitu asemakaavassa.

Muutama vanhoista öljysäiliöistä kunnostetaan virkistyskäyttöön. Yksi säiliö on jo käytössä ja siihen on rakennettu kansainvälistäkin mainetta niittänyt valo- ja maisemateos Öljysäiliö 468.

Palvelut

Kruunuvuorenranta on tulevaisuuden kaupunginosa ja aluksi monet palvelut sijaitsevat Laajasalossa, jonne Haakoninlahdesta on matkaa noin kaksi kilometriä. Kruunuvuorenrannnan omat palvelut täydentyvät alueen rakentamisen edetessä. Tulevaisuudessa alueelle rakennetaan esimerkiksi kaksi koulua, useita päiväkoteja, leikkipuistoja, liikuntahalli ja liikuntakenttä.

Siihen saakka Kruunuvuorenrannan asukkaita palvelee esimerkiksi Laajasalon uusi kauppakeskus, jossa on ruokakauppojen lisäksi monia erikoisliikkeitä ja palveluita, kuten apteekki, kuntosali, ravintoloita, kahviloita, kirjasto ja nuorisotalo. Myös Laajasalon liikuntapuiston palveluita kehitetään entistä monipuolisemmiksi.

Lisätietoja Kruunuvuorenrannan palveluista saat Helsingin kaupungin Kruunuvuorenranta-sivuilta. 

Luonto

Kruunuvuorenranta on kaupungissa viihtyvän luontoihmisen paratiisi. Kantakaupunki siintää horisontissa, mutta kaikkialta Kruunuvuorenrannasta on korkeintaan muutaman sadan metrin matka joko merenrantaa kiertäville ulkoilureiteille tai luontopoluille. Rakentamisen edetessä suuri osa alueesta jää yleiseen käyttöön puistoiksi, luonnonsuojelualueiksi ja virkistyskäyttöön. Esimerkiksi aarniometsän keskellä sijaitseva Kruunuvuorenlampi ympäristöineen on merkitty luonnonsuojelualueeksi.

Kruunuvuorenrannan alueesta saat lisätietoja Helsingin kaupungin Kruunuvuorenranta-sivuilta. 

Ryhmärakennuttaminen

Ryhmärakennuttaminen on uudenlainen tapa hankkia toiveiden mukainen asunto omakustannehintaan.  Ryhmärakennuttamisessa toimit itse hankkeen rakennuttajana, joten voit vaikuttaa asuntosi toteutukseen alusta saakka. Saracon konsulttivetoisessa ryhmärakennuttamishankkeessa sinun ei tarvitse olla rakennuttamisen ammattilainen, vaan voit keskittyä oman kotisi suunnitteluun. Me valmistelemme, valvomme ja kilpailutamme, jotta sinä saat kodin, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi.

Ryhmärakennuttamiseen voit tutustua tarkemmin verkkosivuillamme.

 

""

Tule mukaan - Romeo ja Julia

Neljä esimerkkiä personoiduista ratkaisuista

Omakotitalosta kerrostaloon

Taisit joskus mainita haaveilevasi purjehduksesta? Vai oliko se golf? Kun omakotitalossa vietettyjen vuosien jälkeen vuorokaudesta vapautuu useita tunteja omaan käyttöön, ajan voi käyttää esimerkiksi siihen harrastukseen, joka ruuhkavuosien paineessa jäi...

Lue lisää

Koti on sekä paikka että mielentila

Kotiin saapuminen on tunne, joka voi yllättää yhtä hyvin uudessa kaupungissa kuin tavallisessa asuntonäytössä. Koti on myös paikka, jossa palaudutaan arjen paineista, kuunnellaan lempilevyjä ja vietetään aikaa yksin ja yhdessä....

Lue lisää

Keittiö on kodin sydän

Taidokas kotikokki loihtii vierailleen viiden ruokalajin illallisen vaivatta, mutta ei ilman oikeanlaista keittiötä. Chef ja hänen pienet apukokkinsa tarvitsevat tilavia tasoja, sekä pannut, vuoat ja muut välineet käden ulottuville. Moitteettomasti...

Lue lisää

Luonto ja ihminen ovat erottamattomat

Kallioilla kiipeillessä ja metsissä samoillessa sekä keho että mieli voivat hyvin, eivätkä eläinystävätkään ehdi pitkästyä. Liikunnallinen luontoihminen viettää valtaosan hereilläoloajastaan lenkkipolulla. Heti alaovelta aukeavat ulkoilureitit ja luontopolut houkuttelevat kahden koiran...

Lue lisää

Kiinnostuitko ryhmärakennuttamisesta? Liity postituslistalle