Close

Etsi sivustolta

Archive

 1. Asukasryhmän kokoaminen: Kruunuvuoren Romeo ja Julia

  Kommentit pois päältä artikkelissa Asukasryhmän kokoaminen: Kruunuvuoren Romeo ja Julia

  Uniikkia asumista Kruunuvuorenrannassa

  Romeo ja Julia ovat Saracon ryhmärakennuttamishankkeita, jotka tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden ostaa uniikki koti uudenlaisella tavalla. Koon lisäksi voit valita asuntosi sijainnin talosta, ilmansuunnan, kerroksen sekä huoneluvun. Yhdessä arkkitehdin ja muiden asiantuntijoiden kanssa suunnittelet unelmakotisi jo ennen kuin rakennustyöt alkavat. Talojen yksiöt myydään ensisijaisesti isompien asuntojen laajennusosiksi, joten ne tulevat myyntiin viimeisenä.

  Romeo ja Julia koostuvat matalista rivitalo-osista, sekä kerrostaloista. Kerrostalojen asukkaat saavat ihailla rauhoittavia merimaisemia lasitetuilta parvekkeiltaan. Matalissa rivitaloissa asukkaat puolestaan nauttivat oman pihan yksityisyydestä.  Oletko intohimoinen kokkaaja? Teetkö töitä kotona? Otetaan se huomioon kotisi suunnittelussa ja rakennutetaan yhdessä koti juuri sinulle.

  Kohteet valmistuvat Kruunuvuorenrantaan vuoronperään: ensin rakennetaan Julia osoitteeseen Pojamankatu 6. Romeo nousee myöhemmin viereiselle tontille osoitteeseen Turumankatu 7.

  Alue

  Kruunuvuorenselän itärannalle on rakenteilla uusi kaupunginosa, jossa yhdistyy tiivis, kaupunkimainen rakentaminen sekä vehreä saaristoluonto. Kruunuvuorenrannan korkeimmalle kukkulalle Haakoninlahteen kohoavat myös alueen jalokivet: Romeo ja Julia.

  Kaupunginosa sijaitsee Laajasalon lounaisosassa kantakaupunkia vastapäätä. Keskustasta Kruunuvuorenrantaan on Herttoniemen kautta matkaa noin kymmenen kilometriä, mutta linnuntietä etäisyys on vain kolme kilometriä.

  Entisen öljysataman paikalle ja sen lähiympäristöön sijoittuvaa asuinaluetta rakennetaan ympäristöä mukaillen ja kunnioittaen. Maaperä on puhdistettu öljy-yhtiöiden jäljiltä, ja luonnonsuojelualueet sekä muu arvokas luonto on huomioitu asemakaavassa.

  Muutama vanhoista öljysäiliöistä kunnostetaan virkistyskäyttöön. Yksi säiliö on jo käytössä ja siihen on rakennettu kansainvälistäkin mainetta niittänyt valo- ja maisemateos Öljysäiliö 468.

  Palvelut

  Kruunuvuorenranta on tulevaisuuden kaupunginosa ja aluksi monet palvelut sijaitsevat Laajasalossa, jonne Haakoninlahdesta on matkaa noin kaksi kilometriä. Kruunuvuorenrannnan omat palvelut täydentyvät alueen rakentamisen edetessä. Tulevaisuudessa alueelle rakennetaan esimerkiksi kaksi koulua, useita päiväkoteja, leikkipuistoja, liikuntahalli ja liikuntakenttä.

  Siihen saakka Kruunuvuorenrannan asukkaita palvelee esimerkiksi Laajasalon uusi kauppakeskus, jossa on ruokakauppojen lisäksi monia erikoisliikkeitä ja palveluita, kuten apteekki, kuntosali, ravintoloita, kahviloita, kirjasto ja nuorisotalo. Myös Laajasalon liikuntapuiston palveluita kehitetään entistä monipuolisemmiksi.

  Lisätietoja Kruunuvuorenrannan palveluista saat Helsingin kaupungin Kruunuvuorenranta-sivuilta. 

  Luonto

  Kruunuvuorenranta on kaupungissa viihtyvän luontoihmisen paratiisi. Kantakaupunki siintää horisontissa, mutta kaikkialta Kruunuvuorenrannasta on korkeintaan muutaman sadan metrin matka joko merenrantaa kiertäville ulkoilureiteille tai luontopoluille. Rakentamisen edetessä suuri osa alueesta jää yleiseen käyttöön puistoiksi, luonnonsuojelualueiksi ja virkistyskäyttöön. Esimerkiksi aarniometsän keskellä sijaitseva Kruunuvuorenlampi ympäristöineen on merkitty luonnonsuojelualueeksi.

  Kruunuvuorenrannan alueesta saat lisätietoja Helsingin kaupungin Kruunuvuorenranta-sivuilta. 

  Ryhmärakennuttaminen

  Ryhmärakennuttaminen on uudenlainen tapa hankkia toiveiden mukainen asunto omakustannehintaan.  Ryhmärakennuttamisessa toimit itse hankkeen rakennuttajana, joten voit vaikuttaa asuntosi toteutukseen alusta saakka. Saracon konsulttivetoisessa ryhmärakennuttamishankkeessa sinun ei tarvitse olla rakennuttamisen ammattilainen, vaan voit keskittyä oman kotisi suunnitteluun. Me valmistelemme, valvomme ja kilpailutamme, jotta sinä saat kodin, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi.

  Ryhmärakennuttamiseen voit tutustua tarkemmin verkkosivuillamme.

   

 2. Käynnissä: Sompasaarenlaituri 8

  Kommentit pois päältä artikkelissa Käynnissä: Sompasaarenlaituri 8

  Kohde

  Helsingin Albatrossiksi nimetyn asunto-osakeyhtiön kaikki asunnot on nyt varattu. Sompasaarenlaituri 8:ssa sijaitsevan kohteen maanrakennustyöt on jo aloitettu ja keväällä 2019 tontille alkaa nousta upouusi asuinkerrostalo.

  Saracon ryhmärakennuttamishankkeena toteutettava talo tulee sijaitsemaan osoitteensa mukaisesti aivan rannan tuntumassa, ja useimmista asunnoista on näköala merelle. Kerrostaloon on suunniteltu yhteensä 47 laatuhuoneistoa, jotka on suunniteltu tulevien asukkaidensa tarpeiden mukaisiksi.

  Suunnitelmat ja aineistot

  Sompasaarenlaituri 8:n kohteen suunnittelusta vastaa Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy ja se rakennetaan Helsingin kaupungilta HITAS-ehdoin vuokratulle tontille. Kohteen tarkempiin suunnitelmiin, hankkeen ennakkotietoihin sekä yksityiskohtiin pääset tutustumaan sivun vasemmasta palkista löytyvien ladattavien aineistojen avulla. Niistä pääset vilkaisemaan esimerkiksi talon sijaintikarttaa, julkisivuja ja kerrostasoja. Tutustu myös kohteen markkinointitietoihin ja pohjapiirroksiin

  Sijainti ja alueen palvelut

  Sompasaaren alueelle, Kalasataman merellisiin maisemiin rakennetaan asuinkortteleita noin 3 000 uudelle asukkaalle. Alue koostuu kahdeksasta asuinkorttelista, yhdestä hotelli- ja kylpylärakennusten korttelista, kahdesta rantakadusta, kahdesta kanavasta ja alueen sisään sulkeutuvasta puistoalueesta. Alueen rakennukset tulevat olemaan 2–10 kerroksen korkuisia.

  Sijainti Kalasataman metroaseman ja vuonna 2018 valmistuvan kauppakeskus Redin läheisyydessä takaa sujuvat liikenneyhteydet ja monipuoliset palvelut. Kevyttä liikennettä palveleva Isoisänsilta yhdistää Sompasaaren myös naapurisaariin Mustikkamaalle sekä Korkeasaareen, ja tulevaisuudessa Kruunusillat-hanke yhdistää alueen myös suoraan Helsingin keskustaan.

  Kauppakeskus Redi 1,4 km

  Kalasataman peruskoulu 800 m

  Kalasataman metroasema 750 m

  Helsingin päärautatieasema 4,8 km

  Kalasataman alueesta saat lisätietoja Helsingin kaupungin Kalasatama-sivuilta. 

  Seuraa hanketta

  Liity postituslistallemme, jos haluat saada hankkeen uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi.

 3. Luovutettu: Välimerenkatu 24

  Kommentit pois päältä artikkelissa Luovutettu: Välimerenkatu 24

  Merellistä asumista kantakaupungissa

  Jätkäsaaressa, Välimerenkadun ja Länsisatamankadun kulmauksessa sijaitseva As Oy Helsingin Capri on loppusilausta vaille valmis. Ryhmärakennuttamalla toteutettuun asuinkerrostaloon valmistui 44 asuinhuoneistoa, joiden asukkaat ovat jo saaneet huoneistot käyttöönsä. Yhteiset tilat, kuten upea saunaosasto kattoterasseineen,  sekä rakennuksen neljä liiketilaa valmistuvat hieman myöhemmin.

  Alueen palvelut ja etäisyydet

  Jätkäsaaren infokeskus ja kirjasto 400 m

  Jätkäsaaren peruskoulu 700 m

  Länsisataman terminaali 1,1 km

  Helsingin päärautatieasema 3,2 km

  Vuoteen 2030 mennessä Jätkäsaareen rakennetaan koti noin 18 000 helsinkiläiselle, syntyy noin 6 000 työpaikkaa ja alueella on noin 20 hehtaaria puistoalueita. Lisätietoja Jätkäsaaren kehittyvistä palveluista löydät Helsingin kaupungin sivuilta.

  Suunnitelmat ja aineistot

  As Oy Helsingin Capri on toteutettu Helsingin kaupungin vuokratontille Hitas-ehdoin. Talon on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Brunow&Maunula Oy.

  Kohteen tarkempiin suunnitelmiin sekä yksityiskohtiin pääset tutustumaan sivun oikeasta palkista löytyvien ladattavien aineistojen avulla.

  Seuraa hanketta

  Liity postituslistallemme, jos haluat saada hankkeidemme uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi.

 4. Luovutettu: Polariksenkatu 9

  Kommentit pois päältä artikkelissa Luovutettu: Polariksenkatu 9

  Uusi kaupunkikoti meren äärellä

  Merenrantaan rajautuvaan Kipparin kortteliin nousee ryhmärakennuttamishankkeena nelikerroksinen pienkerrostalo, johon valmistuu yhteensä 18 korkealaatuista uudisasuntoa. Jokainen koti tulee vastaamaan asukkaidensa toiveita pohjaratkaisua ja materiaaleja myöten.

  Yhteisöllisyyttä arkeen tuovat talon monipuoliset yhteistilat sekä Kalasataman viihtyisät korttelipihat, joiden ansiosta kodin tunnelma laajenee oman asunnon ulkopuolelta naapurustoon saakka.

  Alueen palvelut ja etäisyydet  

  Kauppakeskus Redi 750 m

  Kalasataman peruskoulu 100 m

  Kalasataman metroasema 750 m

  Helsingin päärautatieasema 4,5 km

  Kalasataman alueesta saat lisätietoja Helsingin kaupungin Kalasatama-sivuilta.

  Suunnitelmat ja aineistot

  Polariksenkatu 9:n pienkerrostalo rakennetaan Helsingin kaupungilta vuokrattavalle tai ostettavalle tontille ilman Hitas-ehtoja. Talon on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Tiuri & Lommi Oy.

  Kohteen tarkempiin suunnitelmiin sekä yksityiskohtiin pääset tutustumaan sivun oikeasta palkista löytyvien ladattavien aineistojen avulla.

  Seuraa hanketta

  Liity postituslistallemme, jos haluat saada hankkeen uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi.

 5. Valmis: Juutinraumankatu 6

  Kommentit pois päältä artikkelissa Valmis: Juutinraumankatu 6

  Saracon ensimmäinen ryhmärakennuttamiskohde As Oy Juutinraumankatu valmistui syksyllä 2014

  Kaksiportaisen asuinkerrostalon sekä kolmikerroksisen townhouse-osan kaikki asunnot ovat asukkaiden tarpeiden mukaisiksi suunniteltuja, yksilöllisiä koteja. Kerrostalohuoneistojen ja townhouse-osan muodostamaan kokonaisuuteen valmistui yhteensä 45 asuntoa. Kooltaan Juutinrauma 6:n kohteeseen rakennetut asunnot vaihtelivat yksiöstä 120 m²:n kokoisiin koteihin. Kohteen räätälöityihin ratkaisuihin lukeutuu muun muassa kattoterassille asennettu ulkoporeallas.

  Kohteen suunnittelusta vastasi Anttinen Oiva Arkkitehdit, projektiarkkitehteina toimivat Matti Huhtamies ja Sanna Meriläinen.

  Valmiista asunnoista näet kuvia alla.